Pagini

joi, 22 martie 2012

Musaca de cartofi cu carne

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 kg de carne tocata (de porc sau amestec)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie de rosii decojite
  • branza telemea
  • 2 oua
  • 200-300 ml smantana
  • sare,
  • piper,
  • oregano

Mod de preparare 

Se curata cartofii , ceapa,  morcovul si ardeiul. Cartofii se pun intr-o oala cu apa rece. Ceapa se spala si se toaca micut. Se pune la calit intr-o oala cu putin ulei. Dupa ce se caleste ceapa se adauga si carnea sa se caleasca . Apoi se adauga mirodeniile, morcovul si ardeiul.Se mai lasa putin si dupa accea se pun si rosile.
Intre timp se taie cartofii feliute si se aseaza un "pat' intr-o tava.Pe deasupra se pune  amestecul de carne si se acopera cu alt strat de cartofi.
Se acopera cu folie alimetara si se baga la cuptor pentru 30-45 min. Deasupra se pune un sos facut din smantana si oua, dupa care se rade branza si se mai baga putin la cuptor ca sa se rumeneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.