Pagini

vineri, 26 octombrie 2012

Carne de porc in crusta de cartofi (sau piept de pui)

Ingredienta


500 grame de porc pentru snitel (sau piept de pui)
4-5 cartofi potriviti
4 oua
piper
sare
delikat
50 grame faina
ulei pentru prajit

Preparare


  Carnea se taie feli subtiri ca pentru snitel si se bate cu ciocanul de snitel,dupa care se condimenteaza.Se lasa carnea la frigider cateva minute pana ce preparam compozitia pentru crusta.
  Cartofii se rad,se scurg bine in mana si se amesteca cu faina si ouale.Dupa ce am obtinut o compozitie legata bine,se ia fiecare bucata de carne si se acopera cu aceasta compozitie.
  Intr-o cratita se pune ulei,iar cand acesta se incinge se pun bucatile de carne si se prajesc aproximativ 15 minute la foc potrivit.

  Pofta buna!


duminică, 21 octombrie 2012

Cozonac

 Ingrediente:



 Aluatul:


faina 1 kg
zahar 200 gr
galbenusuri 6 bucati
razatura de lamaie
esenta de rom
vanilie
o linguita de sare
lapte 400 ml
o nuca de unt
o lingura plina de smantana
o nuca mai mare de drojdie
ulei 100 ml

   Crema:

6 albusuri
25 gr cacao
50 gr nuca de cocos
150 gr zahar
esenta rom si vanilie
nuci si alune prajite
stafide
rahat
un galbenus pentru uns deasupra

 

Preparare:

    Se face o maia din 200 gr de faina,drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si lapte cald.Se amesteca  pana devine un aluat cu o consistenta moale,moale.Se lasa sa creasca bine ,apoi se adauga restul de faina,sarea,galbenusurile batute bine cu zaharul,esentele,smantana si untul,iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana ce apar "basicute" pe aluat.Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.




   Intre timp preparam crema:
    Batem bine albusurile cu zahar,adaugam cacao,nuca de cocos,esentele,stafidele si nucile cu alunele prajite si faramate nu prea marunt.
   Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua,intindem bucata de aluat pe masa cu mana,punem crema formata deasupra,adaugam si bucatelele de rahat.


  Rulam si il punem la crescut pentru 30 de minute in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 450 de minute la foc potrivit (160°C-180°C).

Negresa pufoasa

 

  Ingrediente:

-1 ou
-300gr zahar
-150 ml ulei
-300 ml lapte cald
-350 gr faina
-1 lingura bicarbonat
-3 linguri gem
-3 pliculete zahar vanilat
-3 linguri cacao
-esenta






Mod de preparare:

      Intr-un castron se pune oul intreg impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.Se mixeaza totul foarte bine pana se albeste compozitia.Incepe sa se adauge ulei cate putin alternand in acelasi timp laptele cald si cu faina pusa cate putin,se pune si bicarbonatul si se mixeaza bine.
   Se adauga gemul, cacao si esenta si se mixeaza bine pana face basici.Se pune la 180 de grade pentru 30 minute.

    Se topeste ciocolata la baiemarine si se glazureaza.Adaugati in ciocolata o lingurita de unt.

Lasagna

Ingrediente
 
8 foi lasagn
1 portie ragu
100 gr parmezan
2 portii sos bechamel
un strop de ulei
Portii: 4 mari

Preparare
      
  Pregatiti o tava de 20 x 20 cm ungand-o cu un strop de ulei, inclusiv pe margini.
  Puneti o oala larga cu multa apa si o lingurita de sare la fiert. Cand incepe sa fiarba introduceti in apa cate 3-4 foi lasagna (sau mai multe, dupa marimea vasului, dar sa nu fie inghesuite) si lasati-le la fiert la foc mai molcom pana se ridica la suprafata (sau urmati indicatiile de pe pachet pentru fierbere).  Cand se ridica, scoateti foile pe un prosop mare de bumbac sa se scurga de apa. Pentru a le scoate eu folosesc un cutit pe care-l trec pe sub mijlocul foii de lasagna, o ridic usor si apoi o rastorn pe prosop.
  In tava pregatita turnati pe fund putin sos bechamel si ungeti fundul cu acel sos.
  Asezati apoi 2 foi de lasagna, usor suprapuse.
 Turnati 2 polonice de sos ragu peste foi si nivelati stratul cu dosul unei linguri.
 Turnati apoi cateva linguri bune de sos bechamel, sa fie distribuit pe toata suprafata.
 Presarati parmezan pe toata suprafata.
 Continuati straturile: iar foaie de lasagna, ragu, sos bechamel, parmezan pana puneti deasupa ultimele foi de lasagna.
 
 Pe ultimul strat turnati doar sos bechamel (nu mai puneti ragu) si apoi presarati mult parmezan.
 Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 35 minute la 190C.
 Pentru a obtine o crusta uniforma, deci mai aspectuoasa, am scos folia si am pornit grillul (focul sa vina de sus) si am lasat sa se rumeneasca cateva minute (am supravegheat pana mi-a placut cum arata crusta). Daca nu aveti aceasta optiune la cuptor, scoateti folia si lasati sa se rumeneasca.
 Lasati sa se racoreasca 10-15 minute si apoi serviti. Este foarte buna si reincalzita la microunde sau in cuptor.
 
sursa: http://www.e-retete.ro/retete/lasagna

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Carbonara

Ingrediente:


500 paste
un pachet bacon feliat
o cutiutza de ciuperci proaspete
o ceapa taiata
2 oua
200-250 ml smantana
ceva parmezan
3-4 catei de usturoi
sare
piper
oregano



Preparare:


    Mai intai incepem sa taiem ceapa, ciupercile, baconul si usturoiul, feliute subtiri.

   Dupa ce am terminat cu legumele si baconul, trecem la sos. Puneti smantana intr-un bol si o bateti bine cu galbenusurile, atentie doar galbenusurile, adaug sare, piper si lasam deoparte pentru cand vor fi pastele fierte.

   Apoi incingem o tigaie cu foarte putin ulei, calim putin si imediat punem baconul,il calim usor ( nu prea mult sa nu se innegreasca). La fel facem si cu ciupercile le calim usor, iar spre final adaugam usturoiul peste ciuperci (asta numai daca va place cu usturoi).

   Dupa ce se calesc ciupercile si baconul le punem intr-un alt recipient deoparte.

   Intre timp fierbem pastele cu o lingura de sare. In medie se fierb circa 5 min, nu prea mult.

   Dupa ce am scurs pastele de apa imediat, punem o lingura de ulei de masline sau unt si mestecam repede, imediat turnam si smanatana cu oul (pastele sunt destul de fierbinti incat sa gateasca oul din smantana), amestecam bine, apoi adaugam si ciupercile si baconul.

                         La final trebuie sa fie cat mai zemoase.Pofta buna!

joi, 4 octombrie 2012

Vis vienez

   De curand am vazut o reteta la televizor foarte interesanta si m-am gandit sa incerc sa o fac si eu sa vedem ce iese.Despre ce este vorba?Prajitura "VIS VIENEZ".




Blat: 6 albusuri
250 g zahar
250 g nuca macinata


Preparare blat:
Albusurile se bat cu zaharul,se adauga nuca.
Se coace la foc mic pe tava de aragaz cu hartie de copt.
Cand este rece se taie in trei parti egale.


Crema:
6 galbenusuri
1 cana lapte
2 linguri faina
Un pachet de unt
200 g zahar farin
2 pliculete cu zahar vanilat
2-3 linguri cacao
50 g nuca de cocos


Preparare crema:
Se amesteca galbenusurile cu laptele si faina, se pun la fiert pana se ingroasa amestecand continuu.


Cand se raceste se amesteca cu untul, zaharul si vanilia.

Se pune crema intre foi dar se pastreaza o parte din aceasta care se amesteca cu cacao pt a se imbraca toata prajitura.

Se pudreaza cu nuca de cocos.

Se va pastra la frigider si se va servi a doua zi.











sursa:  http://dragameaprietena.kanald.ro/Retete/Prajitura-Vis-vienez/