duminică, 4 noiembrie 2012

Eclere 2 (ecler CLAUDIA)

Pentru aluat:


250 ml apa
125 ml ulei
250 grame faina
1     praf de sare
5    oua

Se pune la fiert apa uleiul si sarea pana da in clocot.Dupa aceea se pune faina in "ploaie".Se amesteca bine,se lasa la racit si dupa aceea se pun ouale unul cate unul.Se amesteca cu mana pana se face un aluat moale.(vreo 10 minute).
Se pune aluatul intr-o punga si se taie la un capat,apoi se toarna in tava eclere.



Crema:


500  ml lapte
200 grame zahar
5     linguri faina
200 grame unt
1    plic zahar vanilat

Se pune la foc 250ml lapte cu zaharul,iar cealalta jumatate de 250 ml lapte se amesteca cu faina.Cand a fiert laptele cu zaharul,se toarna laptele cu faina peste el.Se amesteca incontinuu.Cand s-a intarit crema se adauga untul cubulete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.

Spot video