Pagini

Spot video

luni, 19 noiembrie 2012

Prajitura "Alba ca zapada"

Ingrediente:

Foi:
10 linguri lapte
10 linguri zahar
10 linguri ulei
1 lingura amoniac stins in otet
2 oua
sare
faina cat cuprinde
 

Crema:
1 litru lapte
8 linguri rase faina
6 linguri rase zahar
zeama si coaja de la o lamaie
200 gr de unt

Preparare:

Aluat:
 Se dizolva zaharul in lapte,apoi se adauga ouale,sarea,uleiul,amoniacul,se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat potrivit de tare cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare,ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz).
 Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.

Crema:
 Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece,apoi adaugati zaharul.Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
 Cand laptele da in fiert (focul foarte mic dat) adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
 Lasati compozitia la racit,amestecand din cand in cand.Atunci cand se racoreste,puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin,amestecand energic.La urma se adauga si zeama de lamaie,esenta de vanilie,rom dupa preferinte.
 Se asambleaza prajitura astfel: foaie-crema-foaie-crema-foaie.Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi parerea ta despre aceasta reteta.